verižica

Verižice – Kako izbrati pravo velikost

Verižica je lahko odlična pika na i za skoraj vsako obleko. Vendar pa lahko dolžina verižice drastično vpliva na celoten videz te obleke. Verižica po navadi poudari območje, kjer padejo na telo, zato lahko z dolžino poudarite svoje najboljše lastnosti in prikrijete druge. Pri izbiri dolžine verižice je pomembno upoštevati splošen videz vratu, pa tudi velikost vratu, tip telesa in obliko obraza. Če povežete dolžino verižice z določenimi vrstami oblačil in različnimi izrezi, lahko tako ustvarite zavidanja vredne rezultate.

Pred nakupom verižice

Pred nakupom verižice je pametno najprej izmeriti obseg vratu. To še posebej velja, če razmišljate o nakupu zelo kratke verižice, kot je npr. “čoker”, saj naj bi se ti slogi relativno tesno prilegali. Mehki merilni trak zavijte okoli vratu in ga držite blizu kože. Za orientacijo pri nakupu si zapišite mero in jo upoštevajte pri izbiri dolžine.

Za “choker” verižice za vsak primer dodajte dva centimetra ne glede na to, koliko merite na vratu, za udobno prileganje.

Če dodate vratu štiri centimetre, boste dobili povprečno ogrlico, kot je verižica z obeskom.

Ocenite dolžino in širino vratu. Kratke verige, kot so ovratniki in “chokerji”, najbolj pašejo tistim, ki imajo dolge, vitke vratove. Na kratkih ali širokih vratovih izgledajo manj posrečeno. Če imate kratek vrat, ga lahko podaljšate tako, tako da izberete verigo, ki meri med 50 in 60 cm. Če je vaš vrat povprečne dolžine in širine, potem lahko brez skrbi in težav nosite katero koli dolžino verižice.

Za tiste s širšimi vratovi, ki razmišljajo o “choker” verižici velja, da bodo morali iti kakšen centimeter ali dva navzgor, da zagotovijo, da se ta udobno prilega. To pomeni, da meritvi vratu dodate tri do štiri centimetre namesto samo dveh.

Če imate širok vrat, lahko običajno nosite poljubno dolžino verižice, vendar upoštevajte širino verige. Odločite se raje za tanko verigo, saj debelejša ne bo dobro izpadla.

Izberite dolgo verigo, s katero boste poudarili ključnico. Če imate širok ali kratek vrat, se izogibajte kratkim verigam in se odločite za nekaj več kot 45 cm. S tem boste poudarek umaknili iz območja vratu in ga postavili bolj na ključnico in predel prsnega koša. Ta učinek lahko povečate tako, da verižici dodate privlačen obesek ali privesek. To bo naravno pritegnilo pogled na nakit in ga povleklo stran od vratu.

Če imate gube ali iz drugega razloga ne želite izpostavljati vrati, se prav tako odločite za daljšo verižico.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.