kmecki-pod-6

Največje prednosti kmečkega poda

Kmečki pod je priljubljena vrsta parketa, saj se ponaša s številnimi prednostmi. Tovrstni parket boste na trgu našli še pod drugimi oznakami oziroma izrazi, na primer ladijski pod. A ne glede na to, kako bo poimenovan, se ponaša z edinstvenimi prednostmi. Ena med večjimi je ta, da je izjemno dobro odporen na poškodbe in morebitne udarce.

Sicer pa se za kmečki pod kupci neredko odločajo tudi zato, ker v prostoru ustvarja lep in privlačen rustikalni videz. Torej takšen parket zagotovo izstopa že na prvi pogled in naredi izjemno dober vtis. Nekdaj se je tovrstni parket zlasti uporabljal v cerkvah, gradovih ter še drugih podobnih objektih.

Kmečki pod ponuja možnost oljenja v različne odtenke

Ena od ključnih prednosti kmečkega oziroma ladijskega poda je tudi ta, da uporabnikom daje možnost oljenja, in sicer v najrazličnejše odtenke. V primerjavi s preostalimi talnimi oblogami ta vrsta parketa omogoča tudi eno od najdaljših življenjskih dob.

Sicer pa kmečki pod daje neponovljiv videz, ki deluje precej podeželsko. Ima odlično izolativnost ter ustvarja izjemno visok občutek topline v ambientu, kjer je nameščen.

Polaganje kmečkega poda

Vsak izbran parket je treba zelo previdno položiti in nič drugače ni z ladijskim oziroma kmečkim podom. Polagamo ga lahko na različne podlage, na primer na betonske, lesene. Ni pa primeren za polaganje na tla, ki so ogrevana. Izkoristek zaradi njegove debeline ter izolativnosti namreč ne bi bil najboljši.

Polaganje kmečkega poda se izvaja na vnaprej dobro pripravljeno podlago. Kasneje ga je treba učinkovito zaščititi s kakovostnim premazom, oljem za les ali lakom.

Ker je kmečki pod velja za brezčasnega, je tudi zato ena od najpogostejših izbir kupcev oziroma naročnikov talnih oblog. Če vas zanima še kakšen drug parket, pa so vam vse vrste na voljo tudi na spletu. Na njem svoje izdelke ter storitve predstavlja kar nekaj podjetij, ki se poleg drugih dejavnosti ukvarjajo tudi s prodajo in ne nazadnje še s polaganjem parketa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.