kavni avtomati

Na kaj paziti pri nakupu kavnega avtomata

Nakup kavnega avtomata je lahko kar težavna naloga, sploh v kolikor ga kupujete prvič. Pri nakupu kavnega avtomata boste namreč naleteli na široko ponudbo ne le proizvajalcev kavnih avtomatov, temveč različnih tipov le-teh. Poglejmo si, na katere tri stvari paziti pri nakupu kavnega avtomata in kako izbrati pravega za svoje potrebe.

V grobem poznamo tri načine priprave kave. Poznamo turško kavo, ki jo kuhamo t.i. džezvi. Potem poznamo t.i. “espresso” kavo, ki se lahko pripravlja s pomočjo kafetiere oz. s kavni avtomati. Nato poznamo še filter kavo, o kateri ne bomo izgubljali besed.

Pri nakupu kavnega avtomata se v vsakem primeru tako doplačamo za espresso kavo. Poznamo pa več vrst kavnih avtomatov, pri katerih sta bistveni dve. To sta klasični kavni avtomat z ročko in kavni avtomat na kapsule. Klasični espresso kavomat poznamo vsi, je tak kot ga vidimo v barih. Prednost takega kavomata je, da kavo ročno dodamo v ročko in jo po svoji meri napolnimo. Prav tako lahko uporabimo sveže-mleto kavo.

Druga možnost  je kavomat na kapsule, ki pa nam ponuja hitrejše in čistejše možnosti priprave kave, a omenjenega ne moremo regulirati. Tak način omogoča manj prilagoditev pri pripravi kave, a hkrati hitrejšo in čistejšo pripravo. Poleg tega pa lahko pri nakupu kave izbiramo med številnimi možnostmi in okusi.

Predvsem zadnje čase se večina odloča za kavomat na kaps8ule, saj je cenejši in enostavnejši tako za uporabo kot tudi za čiščenje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja