7 idej, ki vam bodo pomagale izbrati barve za fasado vaše hiše

Čeprav izbiranje barv ni najbolj stresno delo na svetu, je lahko naravnost grozljivo, če nimate pojma, kaj počnete! Razmislite o tem: uporaba dolgočasnih barv lahko povzroči ravno in brezhibno podobo fasade vaše hiše , medtem ko lahko preveč drzne možnosti močno preplavijo arhitekturo vaše hiše (in lahko samo razjezijo vaše sosede).

Torej, tukaj smo se zavzeli, da vam predstavimo 7 načinov, kako vam pomagati najti to čarobno barvno kombinacijo, preden pobarvate zunanjost vaše hiše.

1. Spoštujte njeno zgodovino

Večina ljudi, ki slikajo svoje (veliko) starejše domove, se rada pokloni starinskim modelom, tako da se držijo zgodovinsko natančnih barv. Eden od načinov za dosego tega je preprosta oblika arheologije – najem strokovnjaka, ki bo izkopal stare plasti barve na vaši tiru in jih obrezal. Te se nato analizirajo in poustvarijo, da se ujemajo z izvirnimi barvami vaše hiše. Lahko pa preprosto izberete zgodovinsko barvno shemo in uskladite odtenke, ki so veljali za trendovske v času, ko je bila vaša hiša zgrajena.

2. Upoštevajte sosede

Čeprav vas sosednje hiše lahko navdihnejo za ideje o barvah, ne kopirajte tega, kar so vaši sosedje naredili dobesedno. Ena od možnosti bi bila, da izberete barve, ki vašo hišo ločijo od ostalih, vendar ne v nasprotju (to ni isto kot ‘kontrast’) z okoliškimi domovi.

3. Razmišljajte trajnostno

Če ste v zelenem predmestju z velikimi, velikimi tratami, potem imate narava, ki vas bo navdihnila. Kaj pa zemeljska paleta zelenih in rjavih, ki se ujema s temi drevesi? Lahko pa vas navduši postavitev na plaži, da se poigrate z živo modrimi, svetlimi turkiznimi in peščeno rjavimi in bež barvami.

Ne glede na barvno paleto, ki se vam zdi idealna za zunanje površine vaše hiše, ne pozabite, kje sije sonce. Barva potrebuje svetlobo, kakovost svetlobe pa vedno vpliva na barvo.

4. Uskladite barvo s streho

Strešni materiali vam lahko zagotovijo navdihujočo paleto, ki vas vodi pri barvanju preostale fasade. Od skodle in kovine do terakote in skrilavca, obstajajo različne barvne palete, ki lahko delujejo kot izhodiščne točke.

In čeprav ni nujno, da se barva zunanje strani barve ujema s streho, mora biti med tema dvema barvnima shemama še vedno nekaj harmonije.

5. Uskladite s podrobnostmi vaše hiše

Če želite določene arhitekturne podrobnosti oživeti, jih pobarvajte s poudarjeno barvo, ki je namerno povezana z glavno barvo fasade vašega doma. Te barve so lahko komplementarne, kontrastne, majhne različice iste družine barv ali pa se včasih celo spopadajo (odvisno od učinka, ki ga želite).

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.