odškodnina za prometno nesrečo

Odškodnina za prometno nesrečo

Odškodnina za prometno nesrečo sicer ne zanima nikogar dokler ni bil udeležen v prometni nesreči. Ko pridejo do take situacije pa se kar naenkrat pojavi mnogo vprašanj. Med drugim halo upravičen do odškodnine za poškodbe v prometni nesreči kateri je najboljši odvetnik prometne nesreče kakšni so zneski odškodnine v primeru prometne nesreče in ali je možna civilna tožba zoper povzročitelja prometne nesreče.

V tej objavi boste našli vse informacije, ki jih potrebujete ali pa morda boste potrebovali v primeru udeleženosti v prometno nesrečo.

Ali mi pripada odškodnina za prometna nesreča

Če ste bili udeleženi v prometni nesreči in zanjo niste odgovorni v celoti lahko zahtevate odškodnino. Odškodnina za prometno nesrečo lahko zahtevate tudi če ste imeli v času nesreče ustrezno zavarovanje (AO plus). V tem primeru je temelj za izplačilo odškodnine tudi policijski zapisnik.

Kdaj vam pripada odškodnina za prometno nesrečo:

  • Če ste bili poškodovani po tuji krivdi
  • Če ste bili poškodovani kot sopotnik
  • Če je nesrečo storil neznani voznik
  • Če je povzročitelj pobegnil s kraja nezgode
  • Če povzročitelj ni imel vozniškega izpita ali urejene registracije vozila ali je bil mlado leteten
  • Če ste bili krivi sami in ste se poškodovali
  • Če ste bili poškodovani ali udeleženi kot pešec kolesar motorist ali voznik traktorja

Kakšna je višina odškodnine ao plus lahko ugotovitve z vložitvijo zahtevka za telesne poškodbe ali zahtevka iz zavarovanja avtomobilske odgovornosti. Več najdete na tej povezavi.

Kakšna je višina odškodnine za lažje telesne poškodbe

Če želite da je višina odškodnine za lažje telesne poškodbe čim višje, potem je pomembno da odškodnino zahtevate čimprej po nezgodi. Tudi če ste še v procesu zdravljenja in vejica ne čakajte zdej se temveč stopite ruski strokovnjaki tako rinka ker je višina odškodnine odvisna tudi od vašega ravnanja po nesreči je najbolje da si čimprej poiščete pravno pomoč.
Višina odškodnine za lažje telesne poškodbe znaša od tisoč evrov ( zvini vejice udarnine in podobno) navzgor. Zneski odškodnin za klasičen zlom znašajo med 4000 in 15 tisoč evri. Višina odškodnine za dan hospitalizacije znaša okoli 1000 evrov. Več o višini odškodnine najdete na tej povezavi.

Civilna tožba zoper povzročitelja prometne nesreče

Civilna tožba zoper povzročitelja prometne nesreče v večini primerov ni smiselna, niti potrebna. V kolikor je povzročitelji znan, odškodninsko odgovornost nosi zavarovalnica, pri kateri je imel povzročitelj sklenjeno zavarovanje vozila. Kazenski postopek zoper povzročitelja poteka ločeno in ne vpliva na višino odškodnine. 

Katerega odvetnika izbrati

Najbolj smiselno je za urejanje odškodnine za prometno nesrečo prepustite odvetniku. Tako se izognete napada vejica ki bi jih sami lahko storili in poskrbite za to da bo višina odškodnine najvišja možna. Ena izmed najbolj uspešnih odvetniška pisarna za urejanje odškodnin je visoka odškodnina planinšec. Hervis podpirajo in obredno ti je vsak zahtevek in uredijo pritožbo na podlagi več tisoč oziroma sklepov vam pa zagotovijo da bo odškodnina za prometno nesrečo najvišja možna.